Ekonomski tehničar

Obrazovni profil:
Ekonomski tehničar

Ekonomija, pravo i administracija

Ekonomski tehničar je obrazovni profil četvrtog stepena koji osposobljava učenike da se po završetku četvorogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja bave finansijama, marketingom, knjigovodstvom, komercijalnim poslovima i drugim ekonomskim delatnostima. U opseg poslova kojim se može baviti, spadaju i knjiženje bankarskih promena, sastavljanje izveštaja o poslovanju, kao i sprovođenje novčanih transakcija.

Ekonomski tehničar – Predmeti

Ekonomski tehničar - Elitna privatna srednja ekonomska škola Novi Sad

Posao ekonomskog tehničara se najčešće odnosi na kancelarijski posao koji podrazumeva upotrebu računara. Neke od osobina koje su poželjne za ovaj smer su preciznost, snalažljivost, dobra organizovanost i otvorenost za komunikaciju.

Ovaj obrazovni profil je tradicionalno jedan od najatraktivnijih smerova u školi, s obzirom da po završetku školovanja pruža učenicima veliku mogućnost zaposlenja u privatnim i državnim kompanijama najrazličitijih profila i delatnosti – banke, osiguravajuća društva, privatne i državne kompanije, vladine organizacije, investicioni fondovi i slično.

Učenici smera Ekonomski tehničar u Elitnoj privatnoj ekonomskoj školi i gimnaziji po završetku školovanja imaju mogućnost upisa državnog ili privatnog fakulteta istog ili sličnog usmerenja u zemlji kao i u inostranstvu. Na taj način mogu dalje razvijati i usavršavati svoje veštine i znanja iz sfere ekonomije i poslovanja.

pohađanje srednje škole

Upis državnog ili privatnog fakulteta istog ili sličnog usmerenja u zemlji kao i u inostranstvu

posao

Veliku mogućnost zaposlenja u privatnim i državnim kompanijama najrazličitijih profila i delatnosti

vanredno školovanje

Mogućnost vanrednog upisa i pohađanja nastave na smeru Ekonomski tehničar

nastavak školovanja

Mogućnost nastavka školovanja za V stepen – specijalizacija u trajanju od godinu dana

Stojimo Vam na raspolaganju!

Za sva pitanja i dodatne informacije o ovom obrazovnom profilu, zakažite konsultacije ili nas kontaktirajte.