Reč direktora

Direktor Elitne Škole

Poštovani roditelji, dragi đaci, prijatelji i saradnici,

Ponosni smo na činjenicu da ove godine upisujemo 19. generaciju učenika. Došli smo da stadijuma da, kada pogledamo iza sebe, možemo da upotrebimo reč tradicija za ono što smo postigli. Kao prva privatna srednja stručna škola u Srbiji, od 2002. utrli smo put svima ostalima i učinili najviše da zaživi i da se razvije privatno obrazovanje u Vojvodini.

Za ovih 18 godina, ispratili smo skoro 800 đaka kroz redovno obrazovanje. Nije bilo uvek lako, ali smo, držeći se principa da obrazovanje ne sme da trpi, uspeli da prebrodimo sve teškoće. Morali smo da se nosimo sa predrasudama o privatnom obrazovanju, da se u privatnim obrazovnim ustanovama samo kupuju ocene i diplome. Nismo dozvolili da to utiče na nas – kod nas su se ocene uvek zasluživale. Do danas, najveći ponos osetimo kada nas nazovu fakultetski profesori da pohvale znanje naših đaka u odnosu na ostale studente na fakultetima. Veće priznanje od toga nam i ne treba.

Naravno, dosta toga se i promenilo otkako smo počeli sa radom. Nove tehnologije i razvoj na polju multimedija i računara omogućio nam je da organizujemo nastavu na interesantniji i interaktivniji način nego ikad pre. Nažalost, nije uvek sve lepo. Finansijska kriza, koju smo svi osetili i još osećamo, nam otežava situaciju. Bez obzira na to, nismo dozvolili sebi da promenimo naše fundamentalne vrednosti. Sa obrazovanjem i bezbednošću dece nema i ne sme da bude kompromisa. To nikada nismo dozvolili sebi da izgubimo iz vida.

Mislimo da smo zbog toga i dobili najviše poverenja od strane roditelja. Sa 800 đaka koji su prošli kroz redovno obrazovanje u našoj školi, ispred smo svih ostalih novosadskih privatnih škola zajedno. Kako smo i sami roditelji, znamo da je jedna od najtežih obaveza roditeljstva izvesti decu na pravi put, dati im najbolje obrazovanje i olakšati im snalaženje kroz život, jer nećemo uvek biti tu da pazimo na njih. Iz tog razloga izuzetno poštujemo poverenje koje ste nam do sad ukazali prepustivši nam obrazovanje vaše dece. To nam, naravno, daje još veću obavezu da nastavimo tako i da održimo visoke standarde koje smo sebi postavili.

Samim tim, ponosni smo i na činjenicu da smo prva privatna škola u Vojvodini koja je dobila dozvolu za obrazovni profil Elektrotehničar informacionih tehnologija. Posle više godina pripreme, potpuno smo spremni da ponudimo upis i na ovaj, najsavremeniji informatički smer u našoj zemlji. Posvećeni i motivisani nastavni kadar, uz saradnju sa stručnjacima iz najvećih programerskih preduzeća u Novom Sadu će se postarati za najviše standarde nastave, kakve praktikujemo od samog početka i kakve vi očekujete.

Hvala vam na poverenju!

Slobodan Đisalov,
direktor škole