Česta pitanja

Često postavljana pitanja – Elektrotehničar informacionih tehnologija

Kao prva privatna srednja stručna škola u Srbiji, imamo najviše iskustva u obrazovanju. Zapošljavamo vrhunski nastavni kadar sa bogatim akademskim i praktičnim iskustvom sa ciljem da našim učenicima obezbedimo najbolje uslove za rad i učenje. Rad u manjim grupama (15-20 učenika) omogućuje da profesori posvete više vremena svakom učeniku. Škola je tehnički izuzetno opremljena i moderna nastavna sredstva omogućuju lakše usvajanje gradiva.

Kako bismo približili rad škole i odgovorili na sva pitanja vezana za ovaj obrazovni profil u našoj školi, pozivamo buduće učenike i njihove roditelje da zakažu konsultaciju i posete nas lično u prostorijama škole, ili da nas kontaktiraju putem telefona ili kontakt forme na stranici Kontakt.

Da. Naša škola je verifikovana od strane Ministarstva prosvete, tako da je diploma priznata u svim visokoobrazovnim institucijama, i privatnim i državnim. Isto to važi i za zaposlenje.

Da. Diploma Elitne škole je priznata u svim zemljama koje su potpisale Hašku konvenciju o uzajamnom priznavanju javnih isprava iz 1961. godine. Konvenciju je potpisalo preko 100 zemalja, a pored zemalja Evropske unije, uključuje i Sjedinjene Američke Države, Novi Zeland, Australiju, Rusku Federaciju, Norvešku, Švajcarsku i mnoge druge.

Ne postoji objektivan način rangiranja obrazovnih profila po “težini”. To najviše zavisi od interesovanja učenika. Ovaj obrazovni profil je usko usmeren na programiranje i rad sa aplikativnim softverom i kao takav zahteva afinitet prema radu na računaru. Za učenike koji pokazuju interesovanje za IT, elektrotehničar informacionih tehnologija će se gotovo sigurno biti i lakši od nekih drugih obrazovnih profila.

Odeljenja broje u proseku 20 učenika (od 15 do 22 učenika, najčešće).

Naravno. 😊 Devojčice čine gotovo četvrtinu upisanih đaka na smeru EIT. Izuzetno nam je drago da se sve veći broj devojčica opredeljuje za karijeru u IT-ju.

Obrazovni profil Elektrotehničar informacionih tehnologija u Elitnoj školi vodi izuzetno stručan nastavni kadar na čelu sa prof. dr Đorđem Hercegom. Profesor Herceg je redovan profesor na Departmanu za matematiku i informatiku na Prirodno-matematičkom fakultetu novosadskog univerziteta. Profesor je cenjeni IT stručnjak sa bogatim iskustvom u praksi.

Celokupan nastavni kadar Elitne škole možete pogledati na stranici Nastavnici.

Kompletan nastavni plani i program obrazovnog profila Elektritehničar informacionih tehnologija možete pogledati na stranici obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija.

Praksa nije predviđena planom i programom, ali će naša škola ponuditi fakultativno praksu učenicima posle završene druge, ili izuzetno prve godine, za učenike koji postižu bolje rezultate.

Računarski kabinet sadrži 22 moderna računara sa jakim grafičkim karticama, koji pored rada na programiranju, omogućavaju i neometanu obradu multimedijalnog sadržaja. Monitori imaju ugrađene IPS panele koji su namenjeni profesionalnom radu – obezbeđuju sliku najboljeg kvaliteta i najšire uglove gledanja, te najmanje zamaraju oči nakon višečasovnog rada na njima.

Nastava se odvija u klimatizovanim učionicama opremljenim modernim tehnologijama – televizorima nove generacije i video projektorima. Škola ima jedinstvenu Wi-fi mrežu koja omogućuje da svi uređaji budu povezani bez obzira na udaljenost i nesmetan protok podataka između bilo koja dva uređaja.

Kako biste stekli bolji uvid u prostorije i kabinete Elitne škole, pogledajte dostupnu Virtuelnu turu škole.

Kao i kod informacionih obrazovnih profila državnih škola, udžbenici za naš IT obrazovni profil se mogu pronaći u Zavodu za udžbenike. Program po kom se izvodi nastava na ovom obrazovnom profilu je identičan onom u državnim elektrotehničkim školama, a propisan je od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Ne. Odlučili smo se da se ne prihvatimo te prakse, iako je popularna. Većina učenika već ima desktop ili laptop računar na raspolaganju, samim tim im i nije potreban još jedan. Odlučili smo da tu uštedu prenesemo na cenu školarine. Učenici u školi imaju pristup najkvalitetnijim računarima i monitorima, a preko cloud tehnologija nastavni materijal im je dostupan u svakom momentu na svakom uredjaju – tabletu, telefonu, desktop ili laptop računaru. Kao obrazovna ustanova, nema razloga da budemo posrednik izmedju prodavnica laptopova i roditelja i da im preko školarine namećemo kupovinu laptopa.

Ukoliko je roditeljima ili učenicima potrebna bilo kakva pomoć oko kupovine računara, nastavni kadar i stručno osoblje škole im je na raspolaganju u svakom trenutku.

Za sve informacije o cenama obrazovanja u Elitnoj školi, posetite stranicu Cene školovanja.

Kompletan spisak potrebne dokumentacije za upis u Elitnu školu pogledajte na stranici Dokumentacija za upis.

Moguće je. Više o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prebačaj možete pročitati na stranici Prelazak iz drugih škola.

Da. Obrazovni profil Elektrotehničar informacionih tehnologija u Elitnoj školi je akreditovan od strane Ministarstva prosvete, tako da je diploma priznata u svim visokoobrazovnim institucijama, i privatnim i državnim. Isto to važi i za zaposlenje.

Stojimo Vam na raspolaganju!

Za sva pitanja i dodatne informacije o ovom obrazovnom profilu, zakažite konsultacije ili nas kontaktirajte.