Kulinarski tehničar
Obrazovni profil:
Kulinarski tehničar
Posao kulinarskog tehničara je da sprema svaku vrstu hladnih i toplih obroka. Bira, poručuje, preuzima i sprema sastojke, odlučuje o načinu njihove pripreme i aranžiranju jela kao i o meniju, u skladu sa željama njegovog poslodavca. Takođe se brine o skladištenju robe. Kulinarski tehničar (sa završenom četvrtom godinom) može napredovati do mesta glavnog kuvara i dalje se usavršavati.
Tokom školovanja akcenat je na stručnim predmetima čije je savladavanje neophodno za rad u kuhinji pa tako učenici tokom sve četiri godine izučavaju nastavni predmet Kuvarstvo sa praktičnom nastavom.
Sticanje izuzetno cenjene diplome, koja obezbeđuje prohodnost za dalje školovanje u zemlji ili inostranstvu
Velika mogućnost napredovanja i daljeg usavršavanja do mesta glavnog kuvara
Mogućnost vanrednog upisa i pohađanja nastave na smeru Kulinarski tehničar
Mogućnost sticanja V stepena – specijalizacija za Kuvara specijalistu u trajanju od godinu dana
Stojimo Vam na raspolaganju!
Za sva pitanja i dodatne informacije o ovom obrazovnom profilu, zakažite konsultacije ili nas kontaktirajte.