8 razloga zašto da upišete privatnu srednju IT školu

8 razloga zašto da vaše dete upišete u privatnu srednju IT školu

Usled velike zainteresovanosti za IT smerove u poslednjih nekoliko godina, prednosti pohađanja privatnih IT škola postaju sve očiglednije.

Predstavljamo vam prednosti privatne IT škole.

Nema prijemnog!

Sa prvom prednosti privatne srednje škole učenici i roditelji upoznaju se i pre početka nastave. Upis na obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija ne podrazumeva polaganje prijemnog ispita, te omogućava budućim programerima (i programerkama!) da uživaju u poslednjoj godini osnovne škole, bez stresa i strepnje kako za same učenike, tako i za njihove roditelje.

Upis privatne srednje škole takođe pruža svakom učeniku jednake šanse da upiše baš ono što želi, bez opasnosti da će zbog lošijeg uspeha na prijemnom ispitu biti primoran da 4 godine izučava nešto što ga ne zanima.

Idealni uslovi rada

U Elitnoj školi, odeljenja broje oko 15 učenika, što ima višestruke prednosti. Manji broj učenika u odeljenju omogućava interaktivnu nastavu i otvorenu komunikaciju sa predavačem, koji ima dovoljno vremena da se posveti potrebama svakog učenika.

Atmosfera u manjim odeljenjima po pravilu je prijatnija. Učenici imaju više prilike da se međusobno upoznaju, sarađuju na zadacima i projektima, gradeći jaka prijateljstva.

Obrazovanje iz oblasti informacionih tehnologija specifično je po tome što je fokus na sticanju iskustva kroz praktičan rad, te se učenici na stručnim predmetima upoznaju sa svojim budućim zvanjem kroz rad na kompujteru. Za potrebe učenika smera elektrotehničar informacionih tehnologija u Elitnoj školi, obezbeđena je najsavremenija oprema u vidu računarskog kabineta, koji je opremljen dovoljnim brojem računara da svaki učenik može aktivno da prati nastavu.

Praktična nastava

Umesto da napamet uče apstraktne pojmove, učenici na smeru elektrotehničar informacionih tehnologija stiču znanje i veštine kroz praktičan rad.

Nastava na IT smerovima u privatnim srednjim školama, osim što pruža široka znanja iz opšte kulture, zamišljena je tako da učenike poduči praktičim veštinama u vidu iskustva iz prve ruke i osposobi ih za karijeru u IT-ju po završetku srednje škole.

Stručni predmeti odvijaju se u moderno opremljenom računarskom kabinetu, gde učenici imaju priliku sa se direktno upoznaju sa svim delovima kompjutera, nauče da samostalno i kroz saradnju izvršavaju zadatke i na taj način steknu radne navike.

Prakticna nastava na smeru elektrotehnicar informacionih tehnologija

Savremene nastavne metode

Još jedna od veoma značajnih prednosti privatne škole je diferenciran, individualistički pristup učeniku. Nastavnici koji rade sa malim odeljenjima imaju priliku da posvete dovoljno pažnje i vremena svakom pojedinačnom učeniku, što garantuje kvalitet znanja i konstantan napredak.

Takav mentorski odnos ostvaruje se kroz interaktinu nastavu koja već decenijama predstavlja standard u svetskom obrazovanju. Nastava koja se odvija kroz diskusiju i razmenu ideja mnogo je efikasnija od tradicionalnog predavanja, jer tera učenike da integrišu znanja iz raznih oblasti i života. Na taj način, razvija se kreativnost i kritičko mišljenje.

Stručni kadar

Privatne srednje škole u mogućnosti su da obezbede najcenjenije stručnjake za predavače.

Stručni tim obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija elitne škole na čelu sa dr Đorđem Hercegom, doktorom nauka i redovnim profesorom na Prirodno-matematickog fakulteta u Novom Sadu, sprovodi nastavu na najvišem nivou.

Bezbednost učenika

U Elitnoj školi, učenik je prioritet, što podrazumeva i njegovu maksimalnu bezbednost, te je ulazak trećih lica u prostorije škole onemogućen.

Profesori usko sarađuju sa pedagozima, a celokupan tim uvek je dostupan kako učenicima, tako i roditeljima.

Bezbednost nasig ucenika u Elitnoj školi

Priznata diploma

Pred zakonom Republike Srbije, diplome privatne i državne srednje škole potpuno su izjednačene, što znači da se prilikom upisa na fakultet, bilo državni ili privatni, ili zapošljavanja, ne pravi razlika između njih.

Isto važi i u inostranstvu. Diploma Elitne škole priznaje se u svim zemljama koje su potpisale Hašku konvenciju o uzajamnom priznavanju javnih isprava iz 1961, tako da je završeni obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija Elitne škole priznat u preko 100 svetskih zemalja.

Odlična priprema za nastavak školovanja

Iako je učenik nakon završenog IT smera i više nego sposoban da započne karijeru na određenim pozicijama, ima mogućnost i da nastavi obrazovanje na fakultetu, i to uz mnoge olakšice u vidu već savladanih praktičnih veština. Dodatna pogodnost za maturante Elitne škole je mogućnost stručne prakse u najvećim programerskim firmama u Novom Sadu, te se na fakultetu učenik neće sretati sa nepoznanicama.

Privatna srednja stručna škola ističe se kao veoma dobar temelj za studije iz IT oblasti, jer kombinuje teorijska znanja sa praktičnim radom na najsavremenijoj opremi kakva se nalazi na IT smerovima domaćih i svetskih fakulteta.

Zato pridruži se IT obrazovnom profilu u Elitnoj školi i iskusi sve prednosti pohađanja srednje privatne IT škole. Više informacija potraži na stranici Upis ili nas kontaktiraj.