Bezbedan povratak u školu tokom trajanja pandemije Covid-19

Bezbedan povratak u školu tokom trajanja pandemije covid 19

Sa početkom školske 2021/22, Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program – nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu.

Nastava u gimnazijama i srednjim stručnim školama po kombinovanom modelu podrazumeva da učenici od prvog do četvrtog razreda jedne nedelje dolaze u školu na neposrednu nastavu, a sledeće nedelje realizuju časove putem nastave na daljinu.

U skladu sa kapacitetima i mogućnostima, različite privatne i državne škole u Novom Sadu rešile su izvođenje nastave na različite načine. 

Prilagođeno redovno pohađanje nastave

Usled postojanja dovoljnog školskog kapaciteta, učenici Elitne privatne ekonomske škole i gimnazije biće u mogućnosti da redovno pohađaju nastavu u školskoj 2021/22, ali uz male izmene.

Naime, kako bi u potpunosti ispoštovali mere za prevenciju i kontrolu Covid-a propisanih od strane Mnistarstva zdravlja, sva odeljenja će biti podeljena u dve grupe, gde će jedna grupa pohađati prepodnevnu smenu, a druga popodnevnu. Grupe će se smenjivati svake nedelje.

Na ovaj način, škola je uspela da obezbedi redovno i neometano pohađanje nastave za svoje učenike, poštujući istovremeno propise nadležnih ministarstava.

Bezbednost ucenika i sprecavanje sirenja virusa covid 19

Sigurnost na prvom mestu

Važno je još jednom naglasiti da se u Elitnoj školi poštuju sve neophodne mere predostrožnosti kako bi se sprečilo potencijalno širenje COVID-19 i kako bi se osigurala bezbednost učenika, nastavnika i osoblja, te da bi se na taj način doprinelo zaustavljanju širenja bolesti. 

Prioritet škole za vreme trajanja pandemiije je da se učenici i zaposleni osećaju sigurno i zaštićeno dok borave u školi, te se redovno vrši dezinfekcija školskih prostorija, a učenicima i zaposlenima se svakodnevno meri temperatura i u obavezi su da nose zaštitne maske.