Proslava jubileja – 20 godina rada škole

proslava jubileja 20 godina rada skole Elitna privatna ekonomska skola novi sad

U petak, 10. Juna 2022, u restoranu Alaska barka u Novom Sadu, održana je tribina „20 godina privatnog srednjeg obrazovanja u Vojvodini“ o pravcima razvoja, šansama i problemima sa kojima se suočava privatno školstvo u Vojvodini. 

 

Organizator tribine je Elitna privatna škola i gimnazija, prva institucija privatnog obrazovanja u Vojvodini, koja ove godine slavi značajan jubilej – 20 godina rada i postojanja. Da li su bolje državne ili privatne škole, koliko košta privatno obrazovanje, šta je vaučerizacija, da li deca posle privatne škole upisuju državne ili samo privatne fakultete – ovo su samo neka od pitanja o kojima su diskutovali učesnici tribine.

 

Učesnici tribine bili su Slobodan Đisalov, direktor Elitne privatne škole i gimnazije, Nikola Grujić, direktor Gimnazije Živorad Janković iz Novog Sada, prof. dr Aleksandar Dejanović sa Visoke škole modernog biznisa iz Beograda, Dario Zgomba, preduzetnik i diplomac najprestižnije privatne akademije St. Patrick’s College sa Novog Zelanda, a moderator tribine bila je Milica Rakanović, novinarka RTV Vojvodine. 

 

Po završetku tribine održana je proslava jubileja škole, uz učešće poznatog glumca Dejana Ćirjakovića (Državni posao), a eminentnim gostima iz oblasti akademije, prosvetnih organa i sporta, obratio se i direktor škole.

 

Elitna privatna ekonomska škola i gimnazija počela je sa radom 2002. godine, pod nazivom Prva privatna ekonomsko-trgovinska škola sa sedištem u Srbobranu. Godine 2005. škola se seli u Novi Sad i nastavlja da se razvija i uvodi nove obrazovne profile, prvo gimnazijske, a potom i iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija.

 

Ove godine, škola ispraća sedamnaestu generaciju maturanata.

 

Pogledajte kako smo se proveli na proslavi jubileja: